torsdag 16 augusti 2012

En exklusiv blandning


Någon gång under vinterhalvåret som var anordnades en ganska så exklusiv provning på Bishops arms folkungagatan där jag hade den stora glädjen att närvara. Det som skulle avnjutas var Brewdogs kompletta Abstraktserie som vid detta tillfälle var uppe i 8 sorter. Vad jag förstod så hade James från Brewdog kommenterat detta med att han inte trodde det var någon annan som kunde anordna något liknande. Innan någon hugger in på att ni minsann har alla flaskor hemma, betänk då att denna provning hade 30 besökare.

Nåja, själva provningen var väldigt trevlig och leddes av ett stort Brewdog fan, som jag tror hette Gustav, lite osäker dock.  

Brewdogs Abstrakt-serie är en samling extrema experiment öl, där många är mer intressanta än bra redan vid release, och lagring hade inte hjälpt alla att bli bättre, snarare tvärtom, men det ökade kanske bara på delen med att de var intressanta att prova. Jag diskuterade livligt med Fredrik som driver den eminenta bloggen Ölhunden (http://olhunden.se) under hela provningen.  När provningen var över och folk började sippra ut från rummet så hade både jag och Ölhunden (likt många andra provningsdeltagare) drygt  hälften kvar i våra glas. Ölen är som sagt väldigt speciella och mer intressanta än bra. Då kom Ölhunden med idén att blanda alla Abstrakterna. Ölblandningar är inget nytt och de kan resultera i en bättre öl än vad de separata ölen gör. Undrar hur många vi är i världen som har druckit denna blandning? Jag vågar svära på att vi är ett fåtal i alla fall. Den stora frågan: Är denna exklusiva blandning bra? Låt oss säga så här: Om du har alla 8 Abstrakterna hemma och  är nyfiken på hur detta blev: GÖR DET INTE!!!

Det är utan tvekan det absolut äckligaste öl jag någonsin har druckit som inte varit uppenbart infekterat. Jag längtade efter en tandborste med sinnesjuka mängder tandkräm för att få bort den vedervärdiga smaken ur munnen.

Exklusivt behöver alltså inte betyda bra....

2 kommentarer:

 1. Äh, så pjåkigt var det väl inte? ;-)
  Jepp, Gustav är hans namn.
  Nästa gång ska vi blanda alla fatöl som Bishops har i en hink och dricka med sugrör.

  Cheers!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det låter som en riktigt intressant "övning". Men jag förstår om dessa sorter sammantaget i ett glas blir alldeles på tok för spretigt.
  Nej, i det här fallet bör man nog hålla sig till var och en.
  @Fredrik! Låter som en intressant idé. Husets Öl, med andra ord ;-)

  SvaraRadera