torsdag 21 juni 2012

Pärlor för svin?Nedanstående utspelade sig en onsdag kväll på i mina ögon den bästa Bishops Arms Stockholm har att erbjuda.
Jag sitter i baren med några vänner och njuter av en väldigt trevlig skapelse från  Mikkeller. Vid ett bord en liten bit från baren sitter ett lite smått högljutt sällskap av  vad jag brukar kalla "Hårdrocks Rockabillys". Ordet i sig säger väl egentligen allt, ni vet  de som blandar hårdrockens tatueringar och övriga attiraljer, men frisyrmässigt går åt  rockabilly hållet. Där killarna mest klär sig i svart så kan tjejerna ha rött med polka  prickade scarfs, färg i håret osv. Jag antar att ni alla vid det här laget vet vad jag  babblar om.  
Nåväl, fram till baren kommer två av tjejerna från det sällskapet och får ögonkontakt med bartendern som nickar med huvudet åt dem på bartenders generella sätt att utan ord säga "Vad vill ni ha?".
Ena tjejen utbrister  "Öhhh två öl!"
Bartendern ser lite uppgiven ut och gestikulerar med båda händerna ut över alla ölkranarna baren har att erbjuda . Jag ska villigt erkänna att jag inte räknat hur många kranar just denna BA har, men jag skulle uppskatta det till mellan 15 och 20st. Tilläggas kan att det dessutom (bortsett från mig och mina 2 vänner) är helt tomt i baren och alla kranar är fullt synliga. Budskapet i gesten är glasklart: "Ser du hur många öl jag har att välja på? Vilken vill du ha?"
Tjejerna tittar förvirrat på varandra i cirka 15 sekunder,  sedan skiner ene tjejen upp, ler lyckligt eftersom hon nu förstod vad han menar och varför hennes beställning inte togs emot och utbrister "Two beers please" samt förtydligar genom att hålla upp två fingrar.
Man ser hur bartendern fullkomligt dör en smula inombords , suckar djupt och om han inte  vore såpass professionell  hade han nog himlat med ögonen innan han utan ett ord  häller upp två Spendrups...

4 kommentarer:

 1. :)
  Det gänget har jag nog lyckats undvika, men snarlika händelser sker nog mer eller mindre regelbundet. Men frågan är;
  Varför gå till dyra BA för att dricka Stor Stark?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Stockholm (där du hittar stor stark för en spottstyver) blir nog svaret: För miljön och atmosfären. I landet i övriga landet skiljer oftast inte BAs priser särskilt mycket mot de andra krogarnas på dessa sorters öl...

   Radera
 2. Haha! Kul historia :)

  Jag har hört folk beställa en stor stark på flera ställen som har riktigt bra öl, t.ex. på Akkurat. Känns lite som att gå till Elgiganten och fråga vart de har alla svarvita tv-apparater.

  SvaraRadera